Menu
MENU

Privacy Policy boat-parts.se

Vi på Boatparts.no AS bryr oss om din integritet som kund. I denna sekretesspolicy beskriver boatparts.se behandlingen av personlig information i alla våra tjänster. Och hur boat-parts.se samlar och bearbetar din personliga information ansvarsfullt och med din integritet i åtanke. Denna sekretessutlåtande beskriver också hur boat-parts.se använder din personliga information när du använder boat-parts.se eller när du handlar på boat-parts.se. Uttalandet beskriver också dina rättigheter och hur du utövar dem.

  • Ansvarig för personlig information

Boatparts.no AS (Harabakken 8 2008 Fjerdingby) av generaldirektör. Den dagliga chefen ansvarar för behandlingen av personuppgifter relaterade till boat-parts.se

  • Information du lämnar till oss

Kontaktinformation om köp från boat-parts.se - namn, e-postadress, mobilnummer, faktura och leveransadress och liknande.
Varor / Tjänster Information - Detaljer om de varor / tjänster du har köpt.
Finansiell information - godkänna faktura / delbetalning och användning av kreditkort via våra partners.
Enhetsinformation - Information om hur du använder vår webbplats - till exempel hur du hittade oss och hur du använder våra tjänster.
Geografisk information - till exempel din geografiska plats för att leverera varor till dig.

  • Cookies

Förbättra användarupplevelsen på boat-parts.se. Du kan se en lista över våra cookies, och vilka boat-parts.se använder dem för 

  • Vad gör boat-parts.se med din information

När du köper varor från boat-parts.se lagras din personliga information och används för att leverera din beställning. När du kommer till kassören och måste betala är det Klarna som tar hand om din personliga information. Klarnas sekretesspolicy finns här. Baserat på köpavtalet kommer dina personuppgifter att användas för följande ändamål:

  1. Utför ditt köp och, om nödvändigt, verifiera din identitet och kontrollera din ålder.
  2. Ge kundsupport och information om produkter och tjänster du har köpt eller be om hjälp.
  3. Om du annonserar en produkt eller ber oss om reparation behöver boat-parts.se kontaktinformation för att kunna registrera klagomålet och utföra reparation med relaterad servicestatus och servicehistorikinformation. Syftet med att registrera ovanstående information om dig är att boat-parts.se kommer att kunna uppfylla och hantera vårt avtal med dig, vare sig det är leverans, garanti, skada eller retur.
  4. Hantera, utveckla och förbättra våra tjänster och systemen de tillhandahåller.
  5. Marknadsföring av produkter och tjänster.
  6. Skicka nyhetsbrev med aktuella erbjudanden (förutsatt att du har anmält dig till ett nyhetsbrev eller att du har deltagit i en av våra tävlingar).
  7. Utvärdera och förbättra vårt sortiment, tjänster och system.
  8. Hantera kundservicefall och svara på förfrågningar, klagomål och liknande (ge bra service, kvalitet och utbildning).
  9. Förhindra missbruk av en tjänst (förebygga, förebygga och utreda brott).
  10. Genomföra och delta i tävlingar.
  11. Spara startad beställning i kundvagnen.
  12. Dela och se andra kunders produktutvärderingar.
  13. Samla och behandla personlig information för att följa gällande lag, såsom bokföringslagen, skattelagar och liknande.
  14. Boat-parts.se använder din information för att kommunicera med dig via e-post, brev, telefon.

Om du inte vill ta emot riktade meddelanden från oss kan du avbryta prenumerationen genom att skicka ett mail till: kundservice@boat-parts.se. Observera att ändringar inte alltid träder i kraft omedelbart. Boat-parts.se kommer att tillgodose din begäran så snart som möjligt och strävar efter att göra det inom 30 dagar efter att boat-parts.se har mottagit din förfrågan.

  • När du skapar ett kundkonto

När du skapar ett kundkonto kommer dina nya inköpstransaktioner (tidigare placerade beställningar när du inte har haft ett konto eller inte har loggats in inte kopplas till kontot!) Kommer att kopplas till ditt konto. Transaktionerna kommer att göras tillgängliga på "Min sida". Syftet med detta är att du som kund kan spåra dina leveranser, visa din köphistorik och kunna skriva ut kvitton för dina inköp. boat-parts.se vill att du som kund ska vara så självbetjäning som möjligt. Du kommer att kunna få dina uppgifter levererade med samma lösning. För att få dina uppgifter levererade och eventuellt raderade, kommer boat-parts.se att fråga om att du identifieras antingen via e-post eller via SMS.

  • Administrering av kundkonto

boat-parts.se har tillgång till din användarprofil för att kunna hantera dina kontaktuppgifter och eventuella samtycke du har gett för att få vårt nyhetsbrev, deltagande i kampanjer eller liknande.

  • Vem får tillgång till din personliga information

För att kunna leverera varor och tjänster kan boat-parts.se överföra eller dela information om dig med utvalda tredje parter. Till exempel får våra transportörer namn, leveransadress och telefonnummer.

  • Leverantörer, underleverantörer

För att uppfylla våra skyldigheter gentemot dig eller något annat syfte som beskrivs i denna sekretesspolicy kan boat-parts.se dela din personliga information med leverantörer eller underleverantörer.

  • Betalnings- och kreditföretag

För att hantera dina betalningar kan din information delas med finansiella institut. Om du väljer att använda kredittjänster som tillhandahålls via våra partners, kommer dina personuppgifter att delas med betalnings- och kreditföretag. Våra partners kan också göra en kreditkontroll när du köper på antingen faktura eller kredit. Vår partner är Klarna. 

  • Myndigheter

På grund av lagliga krav kan boat-parts.se dela personuppgifter om dig med myndigheter som skattemyndigheter, polis eller andra myndigheter.

  • Cookies etc.

boat-parts.se använder sk cookies eller cookies för att förbättra användarupplevelsen på våra sidor. En cookie är en textfil som när du tittar på eller interagerar med en webbplats placeras i webbläsarens interna minne. Du har möjlighet att förhindra att vi placerar sådana cookies i din webbläsare. De flesta moderna webbläsare (Google Chrome, Firefox, Edge, Safari, Internet Explorer, Opera, etc.) är inställda att acceptera cookies automatiskt, men du kan välja att ändra inställningarna själv så att cookies inte accepteras. Nackdelen med att inaktivera cookies i din webbläsare är att våra sidor inte fungerar optimalt. Anledningen är att syftet med de flesta cookies vi använder är att se till att funktionaliteten hos våra sidor är exakt densamma, som att våra sidor kan komma ihåg vad du har lagt i kundvagnen.

Vi använder också andra verktyg än cookies för att få information om din IP-adress, vilken typ av webbläsare du använder, operativsystemet, datum och tid för besök på boat-parts.se, samt vissa data om hur du navigerar på sidan. Vi använder denna information för att analysera trender så att vi kan göra våra sidor mer användarvänliga. 

  • Radering av personuppgifter

boat-parts.se behåller dina personuppgifter så länge som nödvändigt för att uppfylla de syften som anges i denna sekretesspolicy. Att spara personuppgifter för andra ändamål, till exempel att uppfylla redovisningskrav, sparar bara boat-parts.se, inte din personliga information så länge som nödvändigt och / eller lagligt.

  • Dina rättigheter

Rätt att få tillgång till din information
Du kan begära en kopia av den information vi har om dig och verifiera den också. Kopian är gratis och vi kommer att försöka svara dig inom 30 dagar.

  • Rätt till rättelse eller radering

Du kan också be oss att korrigera felaktig information vi har om dig eller be oss att radera din personliga information. Vi kommer så långt som möjligt att tillgodose en begäran om att ta bort personlig information, men vi kan inte göra det om det finns viktiga skäl att inte ta bort, till exempel, att vi måste lagra informationen för dokumentation. Du kan ta bort många detaljer själv.

  •  Rätt till begränsning av behandlingen

Du har rätt att kräva att behandlingen är begränsad om något av följande gäller:

  • Du bestrider att personuppgifterna är korrekta
  • Behandlingen är olaglig

Vi behöver inte lagra din personliga information längre, men du behöver dem för att kunna bestämma, verkställa eller försvara ett rättsligt krav

  • Rätt till invändning

Du har rätt att motsätta dig din behandling om den rättsliga grunden för behandlingen är väga av intresse.

  • Rätt till dataöverföring

Du har rätt att få de personuppgifter du har lämnat till oss och som behandlas automatiskt, överförs till dig själv eller en ny chef om den rättsliga grunden för behandlingen är samtycke eller behandlingen har varit nödvändig för att uppfylla ett avtal och detta påverkar inte tredje parts rättigheter negativt.

  • Rätt att återkalla samtycke

Du kan återkalla samtycke du har gett dig till boat-parts.se när som helst

  • Rättigheter i profilering

Du har rätt att inte bli föremål för ett beslut baserat uteslutande på automatiserad bearbetning, inklusive profilering, och som kan ha rättsliga konsekvenser eller liknar dig. Detta gäller emellertid inte:

Om det behövs för att ingå eller uppfylla ett avtal med dig

Om tillåtet enligt gällande lag

Om du har samtyckt till behandlingen

 

  • Att tillämpa dina rättigheter

Vänligen kontakta boat-parts.se. Vi kommer att svara på din förfrågan så snart som möjligt, och senast 30 dagar. Vi kommer att be dig att bekräfta din identitet eller att ge ytterligare information innan du tillåter dig att använda dina rättigheter till oss. Vi gör detta för att se till att vi bara ger dig tillgång till din personliga information - och inte någon som låtsas vara dig.

Rättigheter i profileringDu har rätt att inte bli föremål för ett beslut baserat uteslutande på automatiserad bearbetning, inklusive profilering, och som kan ha rättsliga konsekvenser eller liknar dig. Detta gäller emellertid inte:
Om det behövs för att ingå eller uppfylla ett avtal med digOm tillåtet enligt gällande lagOm du har samtyckt till behandlingen 
Att tillämpa dina rättigheterVänligen kontakta boatparts.no. Vi kommer att svara på din förfrågan så snart som möjligt, och senast 30 dagar. Vi kommer att be dig att bekräfta din identitet eller att ge ytterligare information innan du tillåter dig att använda dina rättigheter till oss. Vi gör detta för att se till att vi bara ger dig tillgång till din personliga information - och inte någon som låtsas vara dig.
 
Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är individens samtycke (jfr lagen om behandling av personuppgifter §8 och jfr artikel 6 §1a) i den nya personuppgiftsregistret av den 25 maj 2018) eller kontraktets fullgörande (jfr. personlig information §8 och jfr artikel 6 §1c) i den nya personuppgiftsregistret av den 25 maj 2018) om inget annat anges.